Culemborg, 11-11-2023

Op de dag van St. Maarten vertrokken 28 zwemmers van de Blauwe Schuur naar Culemborg voor de tweede wedstrijd van de landelijke zwemcompetitie. Culemborg bezit een prachtig zwembad met 8 banen en startblokken met een opstaande rand. Het water was wel wat warmer dan we tegenwoordig gewend zijn in Rhenen. Net als bij de eerste landelijke competitie stonden er weer pittige afstanden op het programma. De KNZB legt de lat dit seizoen namelijk erg hoog voor onze zwemmers. 100m vlinder, 400m vrijeslag, 200m wisselslag en meer. Gelukkig hadden we in de weken daarvoor flink getraind op deze afstanden, zodat de zwemmers met vertrouwen de programma’s konden voltooien. Als coach/trainer mogen we dan ook zeggen dat we meer dan tevreden zijn over hoe iedereen heeft gezwommen.

 

We beginnen met Eelke, de vader van Roos en Feline, die sinds de jaren negentig het weer aandurft om te kijken of die tijden van weleer nog mogelijk zijn. En dat was zo: hij presteerde zeer goed! Zijn enthousiasme en plezier had dan ook weer zijn werking op Roos en Feline die beiden een prachtige wedstrijd zwommen.

In de series na Eelke zwommen Jeroen, Tom, Jelle en Erik de 200 wissel, 100 vlinder, 50 vrij en een estafette (4×50 vrij). Jeroen vond zijn snelheid en kracht niet vandaag. Een paar dagen later kwam hij erachter dat alle verhuisstress er toch wel aardig had ingehakt. Tom heeft zijn vernieuwde zwemvorm te pakken. Omdat hij even een tijdje niet mag hardlopen vanwege blessureleed én vanaf begin tot eind in het water ligt bij DBS-trainingen, ziet hij z’n PR’s van jaren geleden ineens dichtbij komen. Hoe ver zal hij gaan komen?

Zusjes Diepeveen waren zoals gewoonlijk weer vooraan te vinden en trakteerden ons op een ‘zij-aan-zij 100 vlinder race’. Maar laten we vooral kersverse trainer-in-opkomst Carlijn niet vergeten die in de kielzoggen van de ‘oudere, doorgewinterde’ zwemmers dezelfde afstanden moest zwemmen en zo debuteerde op de 200 wissel. Zo ook Jesse, die het voor ons op de kant erg spannend maakte maar toch nèt onder de 3 minuten dook.
Julia debuteerde samen met official-in-opleiding Cindy op de landelijke competitie en dit deden ze met verve. Julia werd gelijk even met de neus op de feiten gedrukt door 3 rugcrawl keerpunten te moeten uitvoeren in de 100 rug. Super knap gedaan!

Strijders Madelief en Kevin voltooiden beiden met een mooi vlak schema de 400m vrij. Madelief had zelfs nog een eindsprintje in petto waardoor ze haar directe tegenstandster op 3 seconden zwom (in baan!!)

Bij meisjes jeugd 2 op de 200m wisselslag waren zelfs bij de eerste vijf geklasseerde vier van onze toppers terug te vinden: een zinderende strijd tussen Femke, Isabelle, Senya en Lotte was een lust voor het oog. Op de 100 vlinder was het nóg spannender omdat de drie eerstgenoemden alle drie binnen 2 seconden van elkaar finishten. Tot de laatste paar meters, wisten we nog niet wie er ging winnen.

‘Machine’ Koen, liet weer even zien wat vlak zwemmen betekent en kwam keer op keer met een grote glimlach het water uit. Eén van de afstanden die hij moest zwemmen was de 200 vrij. In hetzelfde programmanummer als Carlijn (ter Haar) zwom Raisa deze afstand voor het eerst! En niet alleen de 200 vrij zwom ze voor het eerst, ook de 100 vlinder! 

Levi en Thijs stonden moederziel alleen omdat Quinten, Thijmen en Robin helaas ziek waren. Beiden zwommen ze mooie PR’s. Voor Levi was dit genoeg om twee keer bovenaan de uitslag te komen. Thijs fopte zelfs nog even een official door een soort van dubbel keerpunt te maken. Toen Thijs uit het water kwam, wist hij ook niet meer zo goed wat hij nou had gedaan. 😂 Maar goed, het was allemaal volgens de regels dus een diskwalificatie kwam niet aan bod.

Berit zwom met een mooi PR de snelste tijd op de 50m vrij. Achter haar zwommen Serva en Roos grandioze happen van hun tijd af. 

Minioren Lieke, Amy, Jikke en Feline zwemmen dan wel niet voor de punten maar ze doen wel enorm veel ervaring op. Tussen al het geweld waren ze samen goed voor 5 PR’s. Goed gedaan meiden!

Er zijn GEEN diskwalificaties (!) vergeven én er zijn 20 PR’s gezwommen, en dan tellen we nog niet eens de tijden mee van de zwemmers die voor het eerst een afstand hebben gezwommen.

Deze prachtige resultaten zorgen ervoor dat we mooi in het midden van de competitiestand staan. Op dit moment staan we op plek 7 van de 14 verenigingen, boven onze concurrenten Goswim, De Fuut en ZV Utrecht.

Laten we dit volhouden voor de komende twee wedstrijden.

Als het nog niet in je agenda staat: Deel 3 van de Landelijke Competitie is op 27 januari 2024. En zet je schrap want een paar van ons moeten dan gewoon weer 200 wissel of 400 vrij 😉

Mathieu & Rosanne

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x