Wie zijn wij?

Wij zijn Zwemvereniging De Blauwe Schuur. We komen oorspronkelijk uit Amerongen maar zwemmen al weer jaren in zwembad ’t Gastland in Rhenen. Al onze leden komen dan ook uit Rhenen en de nabije omgeving. Wij beoefenen de sport wedstrijdzwemmen zoals Kira Toussaint en Marit van Steenbergen dat ook doen. We willen met z’n allen zo hard mogelijk zwemmen, maar plezier in de sport blijft altijd op de eerste plaats staan!

  • Vind je zwemmen net zo leuk als wij?
  • Heb jij minimaal zwemdiploma A en B?
  • Wil je één of twee keer per week serieuze zwemtrainingen volgen?
  • Wil je ook wedstrijden zwemmen?

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Hoe trainen wij?

We leren onze (jonge) zwemmers de zwemtechnieken om snel te kunnen zwemmen: borstcrawl, rugcrawl, schoolslag, maar ook vlinderslag, starten en keerpunten. Al na een paar trainingen zullen de resultaten zichtbaar zijn. Zeker bij de jeugdtrainingen (tot ca. 14 jaar) zijn individuele aanwijzingen heel belangrijk, daarom heeft iedere baan zijn eigen train(st)er.  Met vier tot zeven kinderen van gelijke leeftijd en snelheid krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht! De perfecte manier om jezelf snel te verbeteren. Daarnaast worden er voor de leden trainingswedstrijden georganiseerd waar iedereen die nieuw is kan proeven hoe het er aan toe gaat bij de wedstrijden of juist om nieuwe technieken uit te proberen. Bij de oudere kinderen en de volwassen leden ligt het accent meer op het verbeteren van de zwemtechnieken en de conditie. Vanwege de geringe trainingstijd (maximaal 2×45 minuten voor junioren en 2×60 minuten voor jeugd en senioren) ligt de intensiteit van de training over het algemeen hoog, zo wordt al jaren het grootste rendement behaald!

Trainingstijden junioren

Jeugd tot en met +/- 14 jaar

Woensdag en vrijdag : 18.30 – 19.15

Trainingstijden senioren

Jeugd vanaf +/- 15 jaar en ouder

Woensdag en vrijdag: 19.15 – 20.15

Play Video

Wedstrijden?

Alle leden kunnen meedoen aan zwemwedstrijden. Het is niet verplicht maar wel heel erg leuk! Natuurlijk gaat dat in overleg met je trainer. In sommige wedstrijden zijn zelfs medailles en bekers te winnen. Het aantal wedstrijden per jaar varieert per leeftijd en niveau. Sommige zwemmers van DBS zwemmen er twee per jaar, maar anderen wel 20!

Play Video

Is De Blauwe Schuur iets voor jou?

Wil je na het diplomazwemmen je zwemcarrière voortzetten? Of wil je gewoon wel eens wat beter leren zwemmen? Kom dan meetrainen! Kom gewoon met je zwemspullen naar ’t Gastland. Je mag drie keer gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt.