15-3-4 

Bij het zien van deze getallen zul je misschien meteen denken aan de ideale voetbalopstelling voor Nederland-Ierland op 18 november. Maar niets is minder waar! Deze getallen staan voor de medaillespiegel gehaald op 28 oktober 2023 bij de Jeugdwedstrijd in Wageningen. En dat is een enorme prestatie gezien Nederland op de Olympische Spelen in Peking 8-5-4 haalde. Deze prestatie was in handen van drie Chef de Missions langs de rand van het bad. Gonny, Tess en Lilian waren met drie man sterk van de partij om de zwemmers op tijd op het startblok te krijgen. 

Voor Julia en Quinten was het hun debuut. Beiden gingen met een gouden medaille naar huis. Julia zwom met ruime overmacht naar het goud op de 50 vrij in een tijd van 46,60. Quinten had zijn zenuwen goed onder controle en zwom naar het goud op de 50 rug in 53,74. Dit zijn meteen scherpe tijden voor de volgende keer.

Lotte en Juun begonnen gehavend aan de wedstrijd. Tijdens het inzwemmen haalden zij zich open aan een losse tegel aan de rand van het bad. Dit hield hen niet tegen om zich helemaal te geven. Lotte haalde goud op de 100 rug en zwom naar het zilver op de 200 vrij. Juun ging met twee keer goud naar huis op de 50 rug en de 100 vrij. 

Jikke en Lieke waren weer aan elkaar gewaagd en zoals vaak weer goed voor de medailles. Jikke zwom op de 50 school naar een derde plek en op de 25 rug naar de eerste plek. Lieke moest snel achter elkaar in het programma. Waarschijnlijk was ze goed opgewarmd waardoor ze na zilver op de 50 school, ook nog het goud op de 25 vrij meepakte.

Thijs moest het deze wedstrijd zonder zijn vrienden Thijmen en Robin doen, die ziek thuis waren. Thijs rook zijn kans en zwom twee keer naar het goud en op beide afstanden ging er een hap van zijn persoonlijke records af.

Levi had zichzelf de uitdaging opgelegd om twee nieuwe afstanden te zwemmen. In zijn mooie slag zwom hij twee keer het hele deelnemersveld op achterstand. Hij kreeg twee keer goud omgehangen.

Feline en Amy mochten het tegen elkaar opnemen op de 100 school. Voor beide meiden was dit de eerste keer dat zij deze afstand zwommen. Voor Amy werd dit een bronzen medaille. Feline zwom ook voor het eerst de 50 rug en zette daar een mooie tijd neer van 1.03,52. Amy mocht nog op voor de 100 rug. Je zou niet zeggen dat ze dit voor de eerste keer zwom. Met acht seconden verschil op de nummer twee was het goud voor haar.

Kevin mag voor het laatste jaar deelnemen aan de jeugdwedstijd. De missie was om nog wat medailles mee naar huis te nemen. Deze missie werd glansrijk gehaald. Een zilveren medaille op de 100 rug en een gouden medaille op de 200 vrij. Mooie bijkomstigheid was dat hij 18 seconden van zijn persoonlijke record zwom. En dit is geen tikfout van de auteur!

Roos, Berit en Serva waren fantastisch deze wedstrijd. Behalve dat zij met medailles naar huis gingen lieten zij hun echte clubhart zien. Dit was aanmoedigen 2.0! Het kon andere verenigingen niet ontgaan zijn als er DBS-ers in het water lagen. Roos zwom twee nieuwe afstanden! Op de 100 rug was dit meteen een bronzen medaille waard. Berit was de snelste op de 50 rug en zwom ook voor het eerst de 200 vrij. Op deze 200 vrij ging Serva met het goud naar huis. Zij zwom ook nog eens naar het brons op de 50 rug met een aanscherping van 4 seconden van haar snelste tijd.

 

Het spektakel zat aan het einde van de wedstrijd met de estafette. Twee Blauwe Schuurteams moesten tegen elkaar strijden in een deelnemersveld van 9 teams. Julia en Quinten gaven alles op hun eerste estafette. Zonder diskwalificaties kwamen we uit op plek 4 en 5. 

Drie trotse chef de missions! Niet alleen trots op deze kinderen maar ook dat we met vier klokkers aan de rand van het zwembad stonden. Daan en Wouter namen Paul en Cindy mee als schaduwklokkers! En ook Elisabeth was van de partij om de kaartjes te lopen. Met acht vrijwilligers en veertien kinderen was het een fijne wedstrijd om op terug te kijken! Op naar de Landelijke over twee weken!
 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x