Vallei - deel 1 2023-2024

Op zaterdag 16 september 2023 vond de 1ste wedstijd van het nieuwe zwemseizoen 2023-2024 plaats in het Valleibad te Veenendaal.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want het zou zo maar kunnen dat wij ook bij deze wedstijd weer afscheid gaan nemen van deelnemers als alle vier de slagen onder de 25 seconden zijn gezwommen.

Met 7 dames gingen wij deze uitdaging aan.

Jikke, die een dag later haar 8ste verjaardag ging vieren, werd op de schoolslag 2de met een mooie tijd van 26.53. Op de vlinderslag zwom ze ook bijna één seconden van haar tijd af en zij werd zelfs 1ste op de 25 meter rugslag met een mooie tijd van 25.78.

Lieke werd maar liefst 3 x 1ste bij de Minioren 3 op de school-, vlinder- en vrije slag en op de 25 rugslag behaalde ze een mooie 2de plek. Lieke heeft al eerder de vlinderslag en de vrije slag onder de 25 seconden gezwommen en ook de 2 andere slagen zitten er zo ontzettend dichtbij. Kom op, Lieke!

Feline zwom een mooie PR op de 25 meter schoolslag met een tijd van 26.93 en zij verbeterde haar tijd op de 25 meter vlinderslag met maar liefst 7 seconden, van 33.52 naar 26.53!
Haar tijd op de rugslag bleef nagenoeg gelijk en de 25 meter vrije slag had zij al eerder onder de 25 seconden gezwommen.

Het lukte Amy op de Vallei deel 6 van het vorige zwemseizoen niet om de 25 meter schoolslag onder de 25 seconden te zwemmen. Zij was erop gebrand om het nu wel te halen. Tijdens het inzwemmen zwom de rond de 27.00 seconden! Maar tijdens de wedstrijd was haar eindtijd 24.42! Ook op de andere drie slagen behaalde ze een PR.

Roos zwom ook zeer goed op de schoolslag en heeft met haar behaalde tijd van 24.81 nu ook deze slag nu onder de 25 seconden. Ook op de vrije slag zwom ze een PR met een mooie tijd van 20.84. Nu alleen de vlinderslag nog! Helaas ging dat tijdens deze wedstijd niet lukken maar wellicht wel bij de volgende wedstijd! Succes Roos!

Het lukte Serva net niet om de schoolslag onder de 25 seconden te zwemmen, maar ze verbeterde wel haar tijd naar 25.19.
Ook met de rugslag en de vrije slag zwom ze een mooie PR, 25.88 en 20.49. De vlinderslag heeft Serva al eerder onder de 25 seconden gezwommen.

Na een diskwalificatie op de 25 meter schoolslag tijden de Vallei deel 6 in het vorige zwemseizoen was het bij Lotte ook spannend of ze deze slag nu onder de 25 seconden ging behalen. En ja hoor, het lukt haar zelfs in een tijd van 23.22! Ook op de rugslag en de vrije slag zwom ze een mooi PR met een tijd van 24.84 en 18.43.

Omdat Lotte en Amy nu alle vier de slagen onder de 25 seconden hebben gezwommen, betekent dit dat wij deze twee dames niet meer terugzien op de Vallei 25. Goed gedaan!

Deze wedstijd samenvattend: gezellige wedstrijd, goed gezwommen, geen valse starten of diskwalificaties, afscheid van Lotte en Amy en er zijn 16 PR’s gezwommen!

Veronique en Esmée bedankt dat jullie erbij waren en hopelijk tot de volgende keer. Ook alle andere ouders zijn van harte welkom om een keertje erbij te zijn als ploegleider.

De volgende Vallei 25 is op zaterdag 2 december 2023 en dan hopen wij ook dat de mannen weer van de partij zijn!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x