Vallei25 - deel 6

Zaterdag 10 juni vond de laatste Vallei 25 plaats van seizoen 22-23. In het Valleibad mochten een 12-tal DBS’ers zich weer wagen aan de kortste afstand van het wedstrijdzwemmen: de 25 meters. Van tevoren werd al gespeculeerd wie er volgend seizoen zou mogen stoppen. De regel is namelijk dat je mag stoppen met de Vallei 25 als je alle afstanden onder de 25 seconden hebt gezwommen. 

Amy, Lieke en Kevin hoefden alleen nog maar de 25 meter schoolslag te verbeteren. Tegen alle verwachtingen in lukte dat helaas niet… Zij zullen volgend seizoen nog mee mogen doen aan de Vallei 25. Lieke kon wel een PR zwemmen! Haar tijd van 26.52 biedt grootse mogelijkheden voor het volgende seizoen! Ook op de 25 borstcrawl lukte het om haar tijd met een seconde te verbeteren en zo sleepte ze een derde plek binnen. Dit was net op het nippertje want Lieke kwam precies na een onderwaterfase van 12.5 meter boven water! Amy zwom naar een eerste plek op de 25 vrij. Wij zijn toch wel een beetje opgelucht dat jullie en jullie moeders/ploegleiders er volgend seizoen nog even bij zijn :). Bij deze gelijk een oproep aan alle andere ouders: Volgend seizoen, de eerste wedstrijd, willen we graag 1 of 2 ouders vragen om mee te lopen met Gonny en Lilian zodat we het stokje van ploegleider kunnen overgeven. Dat gezegd hebbende, gaan we door naar de rest van de zwemmers.

Lotte zat ontzettend in de buurt van niet meer terugkomen naar de Vallei 25 maar helaas tikte ze ongelijk met haar handen aan bij de schoolslag waardoor de mooie tijd van 23 seconden niet telt. Nog één keertje Lot, en dan heb je de Vallei 25 uitgespeeld 😉 De andere tijden zwom je namelijk ook ruim onder de 25 seconden!

Lotte’s leeftijdsgenootje Annemijn is met haar trainers bezig om flink aan haar techniek te sleutelen. De Vallei 25 was een mooi moment om eens te testen of dit werkt. Vooral op de rugslag pakte dit goed uit en versloeg ze zelfs maatje Lotte met 4 tiende waardoor ze de derde plek in de wacht sleepte. Ook op de borstcrawl zwom ze een flinke hap van 7 seconden! Lekker bezig!

Jikke en Serva zetten voor het eerst een tijd neer op de 25 meter vlinderslag: 33.45 en 25.24. Feline verbeterde haar tijd van 33.84 naar 33.52. Serva zwom op de school- en rugslag ook net boven de 25 seconden. Netjes! Dat belooft wat voor de volgende keer! 

Feline was de rest van de wedstrijd ook ontzettend op dreef: 25 school van 30.04 → 27.25, 25 rug van 29.59 → 25.76 en de 25 borst 33.48 → 26.87. Wat een progressie! Net zoals Jikke. Zij zwom op de borstcrawl weer een seconde van haar PR af. Super meiden!

Wie ontzettend dichtbij het vaarwel kwam, was Roos. Ze liet een progressie zien die niemand voor ogen had gehouden. Op de schoolslag begon ze al met een tijd van 25.04. Dat moet de volgende keer een eitje zijn! Op de vlinderslag zwom ze 26.40. Ze had nog geen officiële tijd staan op deze afstand, wat deze tijd bijzonder knap maakt! Op de rugcrawl dook ze wel onder de 25 seconden terwijl ze een tijd van 29.16 had staan. Eveneens de borstcrawl verbeterde ze met een grote hap: 26.72 → 21.17. Super gedaan Roos!

Wie zien we volgend seizoen niet meer terug?

Juun zwom de volgende tijden: Schoolslag: 23.80, Vlinderslag: 20.38, Rugslag: 22.62, Vrije slag: 18.67. Hiermee werd ze twee keer eerste en twee keer tweede. Gefeliciteerd Juun! Super strak gezwommen en super grote stappen gemaakt. Ze zwom namelijk gemiddeld 1.8 seconden van elke afstand af. Wat een klasse!

Thijs moest (volgens de inschrijftijden) alle slagen behalve de borstcrawl verbeteren. Voorafgaand leek dit een onrealistische opgave maar….. Thijs is ontzettend in vorm en stelde zichzelf veilig voor volgend seizoen. En in wat voor tijden?! Met een tijd van 23.71 op de schoolslag was de eerste plaats een eitje. Daarnaast zwom hij een enorme hap van zijn vlinderslag tijd af: 21,90 was de tijd die hij noteerde. Thijs, je was dé grote verrassing van de wedstrijd!

Ook nemen we afscheid van Berit. Zij deed, op de borstcrawl na, over elke afstand ongeveer 22 seconden. Goed gedaan Berit. Wij en je lieve vriendinnetjes zullen je gaan missen tijdens de Vallei!

Gefeliciteerd Juun, Thijs en Berit! En de rest: Tot volgend seizoen!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x