Heuvelrugcircuit 3 juni 2023

Dit seizoen besloot De Blauwe Schuur om niet mee te doen aan het Heuvelrugcircuit in Driebergen. De klassementswedstrijd waarin je de ruime mogelijkheid krijgt om als senior 200 meters te zwemmen, trekt aan maar de wedstrijd in het algemeen begint ontzettend laat (16:30 uur inzwemmen) en is daardoor ook laat klaar, wat toch best een heikel punt blijkt te zijn.

Omdat de jeugd/senioren zwemmers vanaf landelijke competitie op 15 april geen wedstrijd meer hadden tot aan de zomer, besloten we om toch met een select groepje nog mee te doen aan dit laatste deel van het circuit. En gelukkig maar want: Prestaties ten top!

Laten we allereerst beginnen met een klein afscheidsbericht voor Xander en Pieke. Deze toppers gaan na de zomer wedstrijden zwemmen voor ZPC Amersfoort. Trainingsuren loonden dit seizoen in ontiegelijk veel progressie en dat smaakt naar meer. Ook deze wedstrijd showden ze hun nagenoeg perfecte techniek en zwommen ze PR’s waar wij als DBS’ers van durven dromen. Zelfs Pieke, die al een week kampt met flinke hoestbuien zwom een PR op de 100 vlinder: 1:19,42. Daarna zwom ze voor het eerst 200 rug in kort bad, gelijk in een tijd onder de 3 minuten. Piek, we gaan je missen bij de wedstrijden. Je gezelligheid, gedrevenheid maar ook ontspannenheid tussen de afstanden door. Serieuziteit en de gemakkelijkheid gecombineerd, lijkt ons de beste combinatie. Gebruik dat ook bij ZPC Amersfoort 😉

Xander, over jou kunnen we exact hetzelfde zeggen. Deze wedstrijd vertelde je ons je doelen: Eerst 1:03 op de 100 vrij (omdat dat het clubrecord is) en daarna wordt het doel onder de 1.00. Dat eerste doel is in ieder geval behaald en net op de valreep mag je je naam nog eens opschrijven in de Adelskalender. Zo ook op de 100 vlinder, mag je Berend Witteman van de lijst afvegen. En daar blijft het niet bij, want voor trainer Jeroen, viel zich deze pijnlijke situatie voor: Zijn clubrecord op de 200 rug van 20 jaar oud (!!) werd door zijn student finaal doorgestreept. Als 13 jarige Jeroen en Xander naast elkaar hadden geleden en dezelfde race hadden gezwommen, moest Jeroen nog 3 baantjes zwemmen terwijl Xander al lang en breed klaar was. Ongelooflijk, wat jij laat zien in de training en op wedstrijden. Volgende week mag je naar het NJK. We zijn ontzettend trots dat je dat onder de naam van DBS mag gaan doen. Ook jij succes Xander bij ZPC.

We zijn al ontzettend blij dat jullie gezelligheid blijft en dat jullie nog bij ons blijven trainen. Evenals jullie meelevende en actieve ouders, Sonja, John, Klaas en Daphne, zijn we gezegend mee om verbinding mee te houden als club.

Goed, we hebben natuurlijk ook gewoon DBS-zwemmers die, op ons eigen niveau ;p, lekker meezwemmen. Zo hebben we de twee Carlijns die gewoon nog gestaag elke wedstrijd lekker presteren (al zijn ze het daar zelf soms niet helemaal mee eens). Senya en Isabelle maakten het ontzettend spannend op de 200 school door maar een halve seconde na elkaar aan te tikken. Ook op de 100 vlinder eindigden ze onder elkaar in de uitslagen lijst.

Jeroen had een bewogen wedstrijd. Hij eindigde op plek 1 na een super mooie race op de 200 school in een snelle seizoenstijd. Na de euforie en na de 100 vlinder in 1.09 draaide het om. Op de 100 vrij werd hij verslagen door student Xander waarna hij zei: ‘Ik pak je nog wel een keer als ik niet eerst 200 school en 100 vlinder heb gezwommen.’ Aldus de sfeer bij de Blauwe Schuur… ;p Jelle had vandaag niet zijn beste dag. Na een trainingsweek van 14 zwemkilometers, leek ons dat ook best wel logisch.

Koen deed het beter. Op zijn diskwalificatie na, zwom hij de rest van de wedstrijd grandioze PR’s. Lekker hoor! Voor Rosanne was het ein-de-lijk ook weer raak. Na de motivatie te hebben verloren in de coronajaren, is ze het plezier in het zwemmen/trainen weer aan het terug vinden. Dit resulteerde in het lang, lang, lang verwachte PR op de 100 vrij: 1.04,35. ‘Ik kan het nog hoor!’, riep ze naar official Klaas.

Al me al, een emotionele, bewogen wedstrijd voor De Blauwe Schuur in Driebergen. Bedankt allemaal en tot de volgende!

Verbeterde Clubrecords:

100 vrij JO14, 1:03,18, Xander Kragting (oude record: 1:03,98, Rens Stokman, 19-12-2009, Rhenen)
100 vlinder JO14, 1:12,44, Xander Kragting (oude record: 1:13,73, Berend Witteman, 26-09-2009, Culemborg)
200 rug JO14, 2:35,40, Xander Kragting (oude record: 3:50,86, Jeroen Burggraaf, 03-01-2003, Rhenen)

100 vrij MO14, 1:08,18, Pieke Beekhuis (oude record: 1:08,58, Pieke Beekhuis, 22-01-2023, Veenendaal)

200 rug MO14, 2:57,65, Pieke Beekhuis (oude record: 3:02,99, Pieke Beekhuis, 10-03-2023, Eindhoven)
100 vrij Dames, 1:04,35, Rosanne Diepeveen (oude record: 1.04,80, Rosanne Diepeveen, 01-12-2019, Vianen)

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John
John
1 year ago

Wat een tof verhaal! En alle lof voor jullie als DBS. Wat een heerlijke sfeer, wat een verbondenheid met de sport en met elkaar! Dank voor al jullie betrokkenheid bij de trainingen en wedstrijden en al die super gezellige kamp weekenden 🥳. Groet, John K

Niet Jeroen
Niet Jeroen
1 year ago

Je moet wel een hele goede coach zijn om je eigen leerlingen sneller te leren zwemmen dan dat je zelf kan!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x