Veenendaal 25 juni 2022 – De laatste van het jaar

De Blauwe Schuur stond met maar liefst 19 zwemmers aan de start van de laatste officiele wedstrijd van het jaar. Een duidelijk bevestiging dat na een periode van minder aanmeldingen voor wedstrijden we weer naar het oude niveau van voor de corona-pandemie terug zijn. Voor de kinderen is het misschien jammer dat het seizoen erop zit, want juist bij deze wedstrijd werden alle trainingsuren beloond! Wederom gingen de zwemmers de uitdaging aan om alle zwemslagen onder de 25 seconden te zwemmen over 1 baan. Dit doel zorgt er echter ook voor dat je vervolgens niet meer mee mag doen aan de vallei. Wat dat betreft zou het beter de Valleibovende25 kunnen heten. 

Amy
, Joie, Elin, Feline, Lieke en Jikke beten de spits af op de schoolslag door een mooie 1, 2, 4, 7, 8 en 10e plek op het scorebord te zetten. Seph haalde daarna een kleine 2 seconden van zijn tijd af. Waar Micha nadrukkelijk gelet had op het niet fals starten (met succes), werd zijn tijd toch afgenomen vanwege te veel vlinderslag beenslagen in de onderwaterfase. Helaas!! In dezelfde categorie als Micha zwom ook Tim, die zich stiekem gewoon 2 keer verbeterd heeft! Klasse gezwommen allemaal!

Voor de lleftijdsgroep van Berit, Serva, LotteAnnemijn, Thymen, Levi en Kevin zou het zo maar de laatste Vallei kunnen zijn. Voor de meeste zwemmers is de schoolslag daarbij de laatste horde die overwonnen moet worden. Thijmen met 25.15 en Lotte met 25.60 kwamen het dichtst in de buurt. Misschien de volgende keer? 

Na de schoolslag kwam Berit erachter dat ze (eindelijk?) ook de vlinderslag mocht zwemmen en deed dit meteen in een mooie tijd van 28.40. Ook Joie en Amy kwamen hier aan de start waarbij Joie ook nog haar PR wist te verbeteren. Bij de jongens waren Thijmen, Kevin en Thijs de uitverkorene. Ook hier weer prachtige tijden ondanks dat Kevin de dag ervoor een zwemfeestje (natuurlijk) had! 

Voor Juun en Roos was het vandaag alleen een schoolslagdag. Hier wisten ze zich allebei te verbeteren, in tegenstelling tot de borstcrawl en de rugcrawl. Gezien de schoolslagtrainingen van afgelopen weken is dat ook wel het resultaat waar we op gehoopt hadden!

Wat ook nog genoemd mag worden is dat er zeer weinig diskwalificaties waren bij deze editie van de Vallei25. Dit is een mooi resultaat van de trainingen en we hopen deze lijn door te trekken naar het nieuwe seizoen! En zo komt het zwemseizoen 2021-2022 tot een einde, tot volgend jaar!!

Tussenstand tijden onder de 25 seconden:
Kevin – 3 (vlinderslag, rugcrawl, borstcrawl)
Thijmen – 2 (rugcrawl, borstcrawl)
Levi – 2 (rugcrawl, borstcrawl)
Amy – 1 (brostcrawl)
Berit – 1 (borstcrawl)
Lotte – 1 (borstcrawl)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x