Als vanouds

 

Het slotakkoord van de Landelijke Competitie Regio Midwest C-klasse vond plaats op 23 april 2022 in Zwembad de Kwakel, Utrecht. Het was een dunbevolkte wedstrijd vanwege de start van de Meivakantie. Dit terwijl iedereen juist hard nodig was omdat er veel estafettes op het programma stonden. Voor DBS was dit nog al puzzelen.

De wedstrijd begon met een estafette: de 4×50 vrij gemengd, junioren 4 en jonger. Voor de Blauwe Schuur stonden aan de start: Xander, Femke, Jesse en Senya. Met een eindtijd, welke 5 seconden sneller was dan de inschrijftijd, hebben ze dit prima voltooid. Xander zette daarnaast nog twee uitzonderlijk goede tijden neer waarmee hij in de buurt komt van de clubrecords in zijn leeftijdscategorie. De 50 school voltooide hij in 42:50 en de 200 vrij zwom hij (voor de eerste keer) in 2:33.

Voor Femke was de 4×50 vrij niet de enige estafette. Zij mocht ook aansluiten bij de 4×100 wissel gemengd voor de senioren. Ze begon op de rugslag en bleef mooi bij de zwemmer van ZV Utrecht. Vervolgens hield Marcel dit netjes vast door zijn terrein te verdedigen op de 100 school. (ja, je leest het goed, hoofdtrainer Marcel Stalenhoef deed weer een keer mee aan een wedstrijd). Jeroen bracht DBS op een voorsprong door een steady 100 vlinder te zwemmen en Rosanne maakte het af op de 100 vrij. Mede doordat de eindzwemmer van ZV Utrecht een man was die hard inliep op Rosanne (waardoor Rosanne zich natuurlijk ontzettend opgejaagd door voelde), was de race voor publiek een lust voor het oog. Aan aanmoediging en spanning geen gebrek tijdens dit programmanummer. Femke zwom daarnaast ook nog twee mooie PR’s, Chapeau Fem!

Vanwege het gemis van zwemkanon Michelle, moest zus Rosanne een keer voor de punten aan de bak. Wat een geluk dat de 100 vlinder en 50 vrij nog afstanden zijn waarbij ze in de buurt kan komen van haar zusje. Tot haar verbazing zwom Rosanne ein-de-lijk weer een PR en op wat voor afstand?! Ze zwom een kleine seconde van haar 100 vlinder tijd af die nog stond uit 2018. Dit brengt weer motivatie voor het komende seizoen. Door twee keer eerste te worden, deed ze ook nog wat goeds voor het eindklassement van DBS.

Bij de heren miste ook DBS’ snelste zwemmer Jelle. Gelukkig hebben altijd Jeroen die nooit een wedstrijd overslaat. Dit keer zwom hij naar een prima tijd van 1:10 op de 100 vlinder. De andere afstand 50 vrij ging wat minder goed maar dit keer was er ook een verrassing. Zoals eerder benoemd kwam DBS-veteraan Marcel ten hulp geschoten om de punten binnen te halen voor DBS en dat deed hij met verve. De 50 vrij zwom hij in een mooie tijd van 27,54.

Marcel had ook zoon Micha meegenomen. Hij zwom samen met Amy en Joie de 25 school en de spannende 50 rug waarbij het keerpunt veel techniek vereist. Alle drie de zwemmers brachten successen op beide afstanden. Zowel PR’s als eerste en tweede plaatsen werden in de wacht gesleept. Alle drie een aanwinst voor het puntenklassement!

Maar niet alleen deze drie zwemmers zijn een grote aanwinst. In de leeftijdscategorie daarboven zwom Madelief moederziel alleen in de Minioren 4&5 klasse waardoor ze de voorsprong van DBS op andere clubs vergroot. (Wanneer een club geen programmanummer kan vervullen, krijgen zij een vervangende tijd. Deze tijd is vaak veel ‘langzamer’ dan wanneer een zwemmer de afstand voltooid. Heel nadelig dus…). Kevin deed dit voor de jongensklasse (Minioren 6 en jonger). Hij zwom ook nog eens een mooi PR op de 100 wissel en veroverde daarmee een eerste plaats.

Nog een leeftijdscategorie daarboven (Junioren 4 en jonger) vinden we helaas geen jongens maar wel Senya en Isabelle. Achter Femke zwommen zij mooie steady races waarbij Isabelle weer belachelijk grote happen van haar tijden afzwom. Volgens statistieken zwemt Isabelle elke wedstrijd gemiddeld 10 seconden van een afstand af. Dit een prestatie op zich!

Dan rest ons nog de Jeugd: Carlijn en Jesse. Ze hadden een zwaar programma op het menu staan, namelijk: de 100 wissel en 100 vlinder. Vandaag was hun hobby stuivertje wisselen. Beiden schreven ze namelijk én een PR én een diskwalificatie op hun naam. Carlijn een PR op de 100 wissel, een dis op de 100 vlinder en Jesse precies andersom. Heel leuk grapjassen maar de volgende keer mag de dis ook omgewisseld worden in een PR ;p.

Alles opsommend was het weer een wedstrijd als vanouds waarbij we mooie prestaties hebben gezien, plezier hebben gemaakt, onze longen uit ons lijf hebben geschreeuwd en onze hoofdtrainer ook weer eens meedeed. Zoals het er nu naar uit ziet, is De Blauwe Schuur als tweede geëindigd in de competitie wat betekent dat we volgend jaar mogen deelnemen in de B-competitie! Super goed gedaan allemaal! Tot volgend seizoen!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x