Landelijke competitie - deel 3: Op hoog niveau

Met alweer een voltallige selectie inclusief uitbreide support en een geweldige vertegenwoordiging aan officials stond DBS aan de start van alweer deel 3 van de B-competitie. Het decor was vandaag het mooie zwembad de Kwakel te Utrecht. Met een mooie plekje op tribune boven het zwembad konden we de races van onze clubgenoten tot in detail volgen.

De eerste zwemsters die te water gingen waren de dames van 16 jaar en jonger die een 4 x 100 wissel estafette mochten zwemmen. Met Madelief, Isabelle, Pieke en Femke werd meteen lekker huisgehouden door met maar liefst 25 seconden onder de inschrijftijd te duiken, de tweede plaatse te pakken en ook nog even een clubrecord te verbeteren. Dat was een lekkere start!

De eerste individuele nummers werden door de dames en heren senioren gezwommen. Tom en Jeroen zwommen keurige beste eizoenprestaties in de eerste series van de 50 vlinder. In de snelste serie maakten Jelle, Erik en Marcel er een mooi spektakel van door praktisch binnen een seconde van elkaar te finishen met een tweede en een derde plaats voor Jelle en Erik als beloning. Bij de dames zwom Michelle naar een mooie derde plaats in een sterk PR en leverden Rosanne en Esther degelijke races af. Al had deze laatste geluk dat een onreglementaire actie niet gezien werd door de officials. Een eervolle vermelding gaat naar Marieke die met een gebroken teen in een technisch mooie race tot een mooi PR kwam. Enige tijd later mochten dezelfde hoofdrolspelers ook nog uitkomen op de 100 rug. Hier leed Jelle een zeldzame nederlaag op “zijn” 100 meter rug. Gelukkig was degene die hem klopte niemand minder dan onze eigen Erik en eindigden de heren ook nog eens op plek 1 en 2. Mooi om te zien dat deze twee heren elkaar naar grote hoogten weten te stuwen. In de achtergrond zetten Jeroen en Tom weer prima tijden neer en sloeg Marcel een beurt over om zich volledig op de estafette te kunnen richten. Bij de dames op deze afstand geen pr’s of podiumplaatsen maar wel weer prima prestaties voor allen!

Ook Pieke was weer van de partij (met beide ouders als official langs het bad). Ze kwam na een pittig provinciaal kampioenschap het weekend hiervoor net niet tot pr’s, maar liet na een klein najaarsdipje weer zien dat ze helemaal terug is. Met twee keer een tweede plaats op de 100 meter school en 50 meter rug harkte ze weer kostbare punten binnen voor DBS. De andere dames die in deze categorie uitkwamen lieten zien dat ze er keihard aankomen: Madelief miste op de 50 rug op een haar na het podium in een mooi PR en ook Raisa liet zien dat er met haar rekening gehouden moet worden met een mooie vijfde plaats op de 100 school. Raisa zwom 22(!) seconden van haar PR af op deze afstand.

De ongelukkige Serva werd op de schoolslag gediskwalificeerd maar maakte dit meer dan goed met een mooi PR op de 50 rug! Serva verdient ook een prijs voor het altijd goed aanmoedigen van haar clubgenoten! Bij de jongens in dezelfde leeftijdsgroep was Kevin de enige DBS’er aan de start en hij deed wat we van hem kennen: goed presteren. Hij mocht weer mooi twee PR’s in zijn prijzenkast zetten! 

Dan door naar de dames en heren onder de 18. Een leeftijd waarop je vaak harder moet werken om jezelf nog te kunnen verbeteren. Deze arbeid wordt goed geleverd door Senya en Carlijn en werd vandaag ook beloond met mooie PR’s. Op de 100 wissel gingen er bij beide dames flinke happen af en op de zo gevreesde 100 vlinder ging het ook goed. Carlijn zag er als een berg tegenop maar ze bracht het tot een goed einde met voor het eerst een mooie tijd op de klokken als resultaat. Senya tikte na een foutloze race aan in een mooi nieuw PR. Bij de heren vertegenwoordigde Jesse de clubkleuren en deed dit weer met grote klasse. Op de wissel hapte hij er doodleuk 10 seconden af alsof het allemaal geen enkele moeite kost en op de vlinder ging het ook van een leien dakje met 2 seconden tijdsverbetering. Held!

Tot dusver allemaal geweldige prestaties en dan moest ons goudhaantje Femke nog aan de start verschijnen en ze stelde ons niet teleur: Met dikke pr’s op de 100 wissel en 100 vrij en een tweede en een eerste plaats liet ze weer zien dat het ook hier vanzelf lijkt te gaan. Met name de 1.11 op de 100 vrij was erg indrukwekkend. Isabelle zwom dezelfde afstanden en verbeterde zichzelf ook op zowel de wissel als de vrij. Op de laatste afstand eindigde ook zij op het podium! Ook Carlijn kwam op deze afstanden aan de start en zwom ook degelijke races maar kon zichzelf vandaag helaas niet verbeteren. Bij de jongens kwam ook Xander vorige week uit op de provinciale kampioenschappen en was ook vandaag weer goed bij de les. De ontastbaar geachte tegenstander van GoSwim lijkt ineens binnen handbereik want Xander kwam op de 100 vrij tot binnen een seconde van deze knaap. Volgende wedstrijd pak je hem Xander. Op de 100 wissel kwam hij tot een mooi PR en ook hier een tweede plaats. De clubrecords van clublegende Berend Witteman beginnen langzaam binnen bereik te komen! Behalve Xander kwam er nog een topper aan de start op deze afstanden in de persoon van Koen. Deze jongen wordt elke wedstrijd weer sterker en hapte weer hele grote stukken van zijn PR’s af op beide afstanden! Klasse Koen

Na heel lang wachten mochten onze jongste leden ook eindelijk te water. Ook hier was het weer genieten van prachtige duels. In een zeer spannende strijd rekende Levi op de 50 vlinder met iedereen af en kon trots glunderen met een eerste plaats. Bij de meisjes pakte Berit een tweede plaats in een prachtige tijd. Houd er rekening mee dat deze afstand voor deze jonge zwemmers hartstikke zwaar is. Super gedaan! Dit duo deed op de 50 rug precies hetzelfde kunstje met ook hier een eerste plaats voor Levi en een tweede plaats voor Berit in mooie nieuwe PR’s. 

Voor de allerjongsten stonde een 25 vrij en een 25 school op het programma. Op de vrij dook Amy voor het eerst onder de magische 20 seconden grens en moest bij het aantikken maar één zwemmer voor zich dulden. Juun -ikkangeenborstcrawl- bleek toch borstcrawl te kunnen zwemmen en zwom met mooi PR naar de tweede plaats. Ook voor Joie, Jikke en Seph hele mooie PR’s op deze afstand! Heel goed allemaal!! Deze laatste drie kregen op de schoolslag de slag even iets minder te pakken en hier kwamen geen verbeteringen op de klokken. Ook Amy kwam niet tot een PR maar stond wel weer mooi op het podium op alweer een tweede plaats. De enige die haarzelf wel verbeterde was Juun en ze tikte ook als eerste aan! Heel goed! 

Tot slot stond er nog spektakel op het programma met de seniorenestafette voor dames als één na laatste onderdeel van deze wedstrijd. Het sterrenteam met Michelle, Pieke, Esther en Rosanne had zeer sterke tegenstand vandaag. De dames presteerden met alleen maar 30’ers en 31’ers als splittijden zeer goed maar het was net niet genoeg voor een podiumplaats. Het clubrecord werd wel gevaarlijk dicht benaderd. Die gaat vast op korte termijn nog wel eens uit de boeken! 

Het beste werd voor het laatste bewaard vandaag met de 4 x 50 wissel voor de heren senioren als geweldig slotakkoord. Erik, Marcel, Jeroen en Jelle maakte het ongemeen spannend. De sterke opening van Erik bracht de heren op een tweede plaats. De naar eigen zeggen niet zo lekker lopende 50 school van Marcel zorgde voor een iets grotere achterstand op GoSwim. Estafettebeest Jeroen steeg weer klassiek boven zichzelf uit op de 50 vlinder en beukte een stukje van de achterstand af die
nog erg groot leek. Als een roofdier wierp Jelle zich in de slotmeters op de arme slotzwemmer van GoSwim en stelde de DBS overwinning in een kolkende ambiance veilig. Deze puike teamprestatie werd ook nog eens beloond met een nieuw clubrecord: Niet slecht voor een paar ouwe knarren toch?

Dank weer aan alle zwemmers en ondersteuners. Op naar deel 4!

Woman of the match:
Carlijn Baardman

Man of the match:
Erik Wolsing

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x