Wedstrijdseizoen 2022-2023 met Vallei ‘25 gestart!!

Acht DBS-ers hebben de eerste wedstrijdmeters van het nieuwe seizoen er alweer op zitten! Op zaterdag 10 september stond het inmiddels vaste groepje onder leiding van Gonny en Lilian klaar om het seizoen te openen in Veenendaal bij de Vallei ‘25. En dat is gelukt! Van de 27 starten werden er meteen 17 persoonlijke records gezwommen! Waarschijnlijk is er door de jeugd stiekem doorgezwommen in de vakantiezwembaden. Het was mooi om te zien hoe de groep elkaar aanmoedigt, helpt met badmutsen en blij met een vaantje naar huis ging.

Lieke mocht als jongste de wedstrijd starten. Ze had er net een turntraining van twee uur op zitten, maar dat was niet te merken. Met een eerste plaats en twee tweede plaatsen wist ze ook nog twee persoonlijke records neer te zetten! 

Amy zwom alle vier de afstanden. Zowel op de schoolslag, rugcrawl en vrije slag werden er weer persoonlijke records neergezet. Daarbij wist ze twee eerste en twee tweede plekken te bemachtigen. Bij iedere afstand staat ze met een stralende lach op het startblok. Geen zenuwen te bespeuren. De 25 secondengrens is op de borstcrawl al ruimschoots behaald maar komt nu op de school- en rugslag gevaarlijk dichtbij!

Feline moest het opnemen tegen Amy. Ze liet zien dat ze de nodige training erop heeft zitten. Op alle drie de afstanden wist ze zich weer te verbeteren. Op de schoolslag was ze anderhalve seconde sneller en ook op de vrije slag was er een tijdsverbetering van 1,29 seconde! 

Roos was de grote opvaller van de wedstrijd. Op alle drie de afstanden zwom ze 4,5 seconden van haar eigen PR af! En dat op een baan van 25 meter! Ze zwemt nu keurig alle drie de slagen onder de 30 seconden!

Berit en Serva moesten tegen elkaar strijden. Berit liet een solide wedstrijd zien met een mooie tweede plaats op de rugslag. Ze zwom geen PR’s maar tikte steeds haar eigen tijd net aan. Serva (en haar ploegleiders) waren enorm trots op de goede start bij de schoolslag en borstcrawl. Het harde oefenen op het duiken was nu zichtbaar. De spanning was er af en dat resulteerde meteen in een PR op de rugcrawl en borstcrawl.

Thijs heeft inmiddels al wat ervaring op de Vallei ’25. Toch lukte het hem om van drie afstanden weer tijd van zijn PR’s af te halen. Hij blijkt niet alleen spierballen in zijn lijf te hebben maar ook in zijn handen. Bij het opzetten van zijn badmuts bleek deze te scheuren en moest hij de vrije slag zonder badmuts zwemmen. Deze afstand werd met een record gezwommen. Misschien moet er toch een nieuw onderzoek komen naar de aerodynamica van de badmuts!

Kevin kwam met maar één doel naar Veenendaal! Van de vier afstanden zwemt hij er drie al ruim onder de 25 seconden. Echter bleef de schoolslag de laatste wedstrijden boven de 25 seconden staan. Met een persoonlijk record van 27,43 en een enorme motivatie verscheen hij aan de start. Na 25,94 seconden werd er aangetikt aan de overkant. Een hele mooie verbetering en weer stapje dichtbij het grote doel!

Dit belooft wat voor de rest voor het seizoen! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x