Landelijke competitie 12 maart 2022 in Houten

Na een gedwongen break door Corona mochten we weer! De competitie werd hervat in het mooie zwembad van Houten. Na twee oefenpotjes in Driebergen en Soest ging het in Houten weer om de knikkers. Met weer een mooie ploeg tot op het bot gemotiveerde DBS’ers beloofde het weer een mooie middag te worden.

Voor de wedstrijd begon werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Haaije de Vries. Haaije heeft zich jarenlang als official ingezet voor de KNZB en kent zijn roots bij Zemvereniging DBS waar hij en zijn kinderen jarenlang gezwommen hebben. Haaije zal ontzettend worden gemist bij de zwemwedstrijden. Namens DBS wensen we de familie en vrienden van Haaije heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Ondanks deze trieste aangelegenheid moest er toch gewoon gezwommen worden. Als eerste mocht de estafetteploeg voor meisjes onder de 16 te water voor een 4 x 100 vrij. De zeer jeugdige ploeg bestaande uit Isabelle, Senya, Femke en Pieke was heer en meester en pakte een mooie 1e plaats. Het clubrecord, dat alweer dateerde uit 2002,  werd met 4 seconden verbeterd! Lekkere binnenkomer dames!

De 100 rug bij de senioren dames en heren volgde hierna en Jelle en Michelle hadden inspiratie geput uit de estafette want ook zij pakten allebei een prachtige overwinning. Jelle wist zelfs zijn eigen clubrecord uit 2017 aan te scherpen.  Jeroen en Tom vielen net buiten de podiumplaatsen maar waren ook weer goed van de partij. Op de tweede afstand voor de senioren kleurde het podium weer blauw met bij de dames een 2e en een 3e plaats voor Rosanne en Michelle en bij de heren een 1e en een 3e plaats voor Jelle en Jeroen. Jelle wist zichzelf ook hier weer mooi te verbeteren! 

Op dat podium vonden we ook de weer opgeleefde Marieke terug die een mooie 3e plaats pakte op de 50 vrij. Ze wist na een lange periode van droogte weer een pr te zwemmen. Ook op haar 100 rug kwam ze tot een mooie tijdsverbetering. Goed bezig! Carlijn B zag haar harde trainingsarbeid van de laatste weken beloond worden in twee schitterende pr’s. Heel goed! Bij de jongens in dezelfde leeftijdsgroep maakte Jesse weer indruk met twee mooie pr’s. Vooral de 100 rug was indrukwekkend met een verbetering van bijna 7 seconden.

 Pieke zwom voor het eerst 100 meter school vandaag en kwam tot een mooie 2e plaats op haar minst favoriete slag. Op de 50 rug pakte ze weer als vanouds een overwinning. Helaas voor Pieke net niet in een Pr. Carlijn H wist zichzelf na een stroeve start op de 100 school wel mooi te verbeteren op deze 50 rug!

Kevin en Madelief gaven lekker gas op de 50 vrij en 100 school met een 3e plaats voor Kevin en twee keer een 1e plaats voor Madelief tot gevolg. Allebei met hele mooie pr’s!

Ook Amy en Joie lieten niets heel van de concurrentie en zwommen samen naar plaats 1 en 2 op de 25 rug in schitterende tijden. Op de 50 vrij deden ze ditzelfde kunstje gewoon nog een keertje over! Hartstikke goed van deze jonge meiden!

Dan een spannend moment voor Isabelle, Femke en Senya. Voor hen stond een loodzware 100 vlinder op het programma. Senya en Femke maakten er een spannende race van die in de laatste zware meters pas werd beslist in het voordeel van Femke. Voor Femke goed genoeg voor een 3e plaats. Isabelle had deze afstand al één keer eerder gezwommen en wist glansrijk naar de overwinning te zwemmen in een pr van meer dan 20 seconden! Ook op de 100 wissel ging er bij haar meer dan 20 seconden vanaf en zwom ze naar een 3e plaats. Ook Femke hapte er meer dan 10 seconden vanaf op deze afstand en stond zelfs nog een treetje hoger in de einduitslag.  Bij de jongens was er één DBS-deelnemer op deze afstanden maar zeker niet de minste: Xander zwom 15 seconden van zijn 100 vlinder pr af en pakte een geweldige 2e plaats tussen allemaal sterke deelnemers. Ook op de 100 wissel ging er een grote hap vanaf en ook hier een 2e plaats voor Xander.

Tot slot volgden er nog twee estafettes. De damesploeg pakte op de 4 x 100 vrij een 2e plaats met Marieke, Rosanne, Pieke en Michelle. De herenploeg kwam met Jelle, Tom, Jeroen en Jesse uit op de 4 x 50 wissel waar een 3e plaats het eindresultaat was. Indrukwekkend was wel de opening van Jelle die zijn 50 rug clubrecord uit 2017 fors wist aan te scherpen!

Het was weer een geweldige sportieve middag in Houten. Door naar de volgende wedstrijden!

Man of the match: Jelle Roks

Woman of the match: Isabelle Baarman

Bekijk hier de competitiestand

Heren 50m vlinder: baan 4 Jelle, baan 3 Jeroen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x