Medailleregen in Wageningen, 15-10-2022

Met een klein team van enthousiaste DBS’ers werd afgereisd naar zwembad de Bongerd in Wageningen, berucht om zijn scheve plafond. Waarom berucht om zijn scheve plafond dan, hoor ik u als trouwe DBS-lezer denken. Hier volgt de uitleg: Als er rugslag wordt gezwommen navigeert een zwemmer niet als een schipper op de sterren maar op het plafond van het zwembad. Die heeft doorgaans rechte lijnen maar in Wageningen zijn de lijnen schuin en de meeste zwemmers hebben geen hoog ontwikkeld innerlijk kompas dus wordt het een hele opgave om niet in pijnlijke aanvaring met de lijnen te komen.

Dit overkwam vrijwel al onze jeugdige zwemmers en zwemsters vandaag maar dat liet ze zeker niet tegenhouden om schitterende prestaties neer te zetten. De jongste zwemmers Lieke, Jikke en Seph zwommen 25 school, rug en vrij en eindigden op alle afstanden op het podium. Met drie gouden medailles voor Seph en Lieke en drie zilveren voor Jikke kon het feest niet op. Jikke zwom op de vrij en de school naar mooie PR’s. Lieke deed dit op rug en de vrij en Seph zwom ondanks een flinke aanvaring met de lijn naar een schitterend pr op de rugslag. En dat nog wel op zijn verjaardag en na een lange tocht op zijn nieuwe racefiets! Hartstikke goed gedaan!

Onze stoere mannen Levi, Thijmen en Thijs kwamen op de 50 rug en de 50 vrij uit. Met weinig ruzie met de lijnen (die rode stippen op het plafond volgen) kwamen er op de rug alweer mooie tijden op de klokken. Levi pakte een mooie eerste plaats en Thijmen eindige ook op het podium, als derde! Op de vrij herhaalde Levi zijn kunstje gewoon nog eens en werd ook hier schitterend eerste! Ook Thijs deed enorm zijn best maar werd helaas op de rugslag gediskwalificeerd omdat hij iets te vroeg op zijn buik draaide. Op de vrij ging gelukkig alles helemaal goed voor Thijs! Levi en Thijmen mochten na afloop het podium op voor de medailles. Voor Thijs zit dat er zeker ook aan te komen als hij zich zo goed blijft inzetten.

Dan was het de beurt aan de meiden. Waar Serva zich eerst verwonderde over het feit dat zoveel zwemmers bij het rugcrawlkeerpunt PRECIES op tijd op hun buik wisten te draaien kwam ze nu zelf aan de beurt. Er was flink geoefend op het keerpunt bij de training en het ging ook bij Serva hartstikke goed. Ook Lotte (1e), Amy (1e) en Juun (3e) mochten op die lastige 50 rug aan de start komen en ook hier verliep alles volgens plan. Lotte en Serva zwommen ook nog een 50 vrij en Amy en Juun deden nog een 50 school. Ook hier werden door alle vier de meiden medailles en PR’s geoogst. Lotte pakte goud, Serva brons en ook Juun en Amy pakten een gouden medaille! Wat een toppers!

Dan blijft alleen Kevin nog over van alle deelnemers. En Kevin had stoute plannen want die waagde zich zelfs aan een 200 meter vrij. Omdat Kevin zo geconcentreerd aan het zwemmen is heeft hij wel wat hulp nodig van de kant om aan te geven wanneer hij in zijn laatste baan is, want zwemmen en zoveel banen tellen dat gaat bij Kevin nog niet samen. Afgesproken werd dat de ploegleiders druk zouden gebaren als hij er bijna was dus zo gezegd zo gedaan. Kevin zag het een trok er nog een mooi eindsprintje uit en finishte in een schitterend PR! Als klap op de vuurpijl leverde dat ook nog eens een mooie zilveren medaille op! Al vrij snel na deze zware opgave moest hij alweer te water voor de 50 vrij. Het leverde net geen PR op maar wel een schitterende gouden plak!

Tot slot kwamen Amy, Juun, Thijmen (als invaller voor de zieke Joie), en Serva nog in actie op de 4 x 50 vrij estafette. Ze deden erg hun best maar met grote concurrentie van De Water Kip, VZC en de Rijn zat er helaas geen medaille in voor ze. Wel voor alle vier voor het eerst ervaring opgedaan op een estafette en alles verliep heel goed, ook al was Serva heel erg bang dat ze bovenop Thijmen zou duiken.

Onze jeugdige zwemmers hebben weer mooie grenzen verlegd vandaag! Ook een dankwoord voor de ploegleidsters van diens Gonny en Lilian die letterlijk alles weer in goede banen hebben geleid deze wedstrijd! Tot de volgende!