Medailleregen in Soest

Op 9 april 2022 reisden we met zes DBS-ers af naar Soest voor de laatste miniorenwedstrijd van het seizoen. Jammer genoeg moest Pieke zich afmelden omdat ze ziek was.

Om 16.00 uur begonnen we met inzwemmen. Dat we vier uur later met vijf medailles en een vierde plek het zwembad zouden verlaten wisten we op dat moment nog niet. Desalniettemin zat de gezelligheid er in en ook een beetje spanning omdat een aantal zwemmers nieuwe afstanden gingen zwemmen.

Seph mocht 25 school en 50 vrij zwemmen. Op de vrije slag moest hij voor de eerste keer 2 banen zwemmen. Hij zette een mooie tijd neer van 1.19.86. Op de schoolslag haalde hij bijna 10 seconden van zijn PR af. Deze twee tijden bezorgden hem een zilveren medaille!

Amy wist twee afstanden te winnen. Op de 50 vrij zwom ze ruim 5 seconden van haar tijd af en op de 25 school lukte het haar ook om een halve seconde sneller te zijn. Ze mocht de hoogste trede van het podium op om haar gouden medaille te halen.

Joie zwom dezelfde afstanden als Amy. Op de schoolslag zwom ze exact dezelfde tijd als Amy. Hierdoor werd het spannend op de vrije slag. Joie zette een hele scherpe tijd van 1.02.62 neer. Dit was een tweede tijd. Het leverde haar een zilveren medaille op.

Lieke moest het opnemen tegen Amy en Joie. Beide meiden zijn een jaartje ouder en nog net een maatje te groot voor Lieke. Toch heeft Lieke enorm gestreden en dat leverde haar een vierde plaats op. De tijden zijn al erg snel en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Voor Thijs stond 25 vlinder en 50 vrij op het programma. De afstand 50 vrij had hij twee weken geleden nog verbeterd met 4 seconden. Maar vandaag haalde hij daar nog eens 7 seconden van af. Daarmee lukte het hem om een derde plek te bemachtigen.

Kevin kreeg drie lange afstanden voor de kiezen. Hij zwom voor de eerste keer 200 vrij en deed dit meteen in een goede tijd van 3.33.69. Maar ook op de 100 school en 100 rug liet hij zien dat hij goed mee doet in het deelnemersveld. Hij mocht de bronzen medaille ophalen.

Kortom: vijf medailles en een vierde plek! Een wedstrijd om trots op te zijn en we laten zien dat de jeugd de toekomst heeft!