Hall of Fame

In de DBS-Hall of Fame worden plaatsen gereserveerd voor de grootste, imposantste en meest belangrijke zwemmers van De Blauwe Schuur in de periode vanaf 1 januari 1986 tot nu. Onze Amerongse vereniging bestond toen al ruim 15 jaar, helaas zijn van deze jaren slechts een beperkt aantal wedstrijduitslagen bekend. In 1988 begon DBS aan het tweede deel van haar bestaan. De sluiting van het buitenbad in Amerongen betekende een volksverhuizing naar het overdekte zwembad in Rhenen. Deze overgang, in de wintermaanden van 1988, staat algemeen bekend als het nieuwe zwembestaan van DBS. Deze gebeurtenis heeft min of meer relatie met de startdatum 01-01-1986, welke het startjaar is voor een groot keur aan statistieken, zoals clubrecords en de Hall of Fame. Onze toppers van toen verwierven de grootste roem in het tweede tijdperk, maar toch boekten zij ook reeds grote successen voor de verhuizing. Dus om toch de resultaten van die helden te respecteren zijn twee overgangsjaren meegenomen, zodat alle topresultaten van onze zwemmers in 1988, ook in hun jeugdjaren, zijn verwerkt.

De Blauwe Schuur Hall of Fame is een historisch overzicht van zwemmers van 1986 tot nu. In dit illustere gezelschap komen (oud)zwemmers voor hebben een grote rol gespeeld in deze zwemgeschiedenis, en kunnen terugkijken op een lang spoor aan successen, records en eremedailles. Een deel van deze zwemmers is zelfs nog actief voor onze vereniging.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de DBS-Hall of Fame, en zodoende eeuwige roem te vergaren, dient te worden voldaan aan de volgende eisen:
 • minimaal tien wedstrijden voor De Blauwe Schuur
 • minimaal tien verschillende afstanden gezwommen
 • van het standaard clubkampioenschappenprogramma (25m vlinder, 50m rug, 50m school en 50m vrij), beter bekend als de C.K.2, dienen de persoonlijke records onder een limiet te liggen. Bij de dames geldt de 130 secondegrens, bij de heren de 120 secondegrens
 • N.B. Sommige persoonlijke records zullen wellicht tegenvallen, besef dan dat deze tijden op jonge leeftijd zijn gezwommen en daarom wellicht niet actueel. Daarnaast is er nog een Hall of Fame voor prominenten. Hier vindt u de (oud-)leden, trainers, vrijwilligers of bestuursleden die eveneens een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van De Blauwe Schuur. Deze mensen wisten zich te onderscheiden van anderen, vaak gedreven door clubliefde.

  Dames

  Maaike Plet
  Willeke Heijstee
  Marianne Pouwer
  Merel Witteman
  Debby Nieboer
  Marieke Nellestijn
  Nelleke Linthorst
  Karin Stalenhoef
  Jantine Ravenhorst
  Esther Hoezen
  Rosanne Diepeveen
  Michelle Diepeveen

  Heren

  Hans Jonker
  Harry Zumbrink
  Marcel Stalenhoef
  Paul van Daalen
  Bob van Daalen
  Lars Mertens
  Tom van Daalen
  Arjan Verwoert
  Bas van Daalen
  Koert Verkerk
  Jelle Roks
  Wessel de Vries
  Martijn Nieboer
  Jurben Kars
  Jelmer Dees
  Ruben van Winsen
  Jeroen Burggraaf
  Dirk van Bennekom
  Joep Groothuis
  Berend Witteman
  Bart Scheurwater
  Gerrit Wilmans

  Prominenten

  Jorrit van Ingen
  Henk Roskam
  Henk Doelman
  Frank Stokman
  Nieske van Ingen