Wereldkampioenschap Cross-triathlon in Molveno Italië

Op 16 September 2023 deden Jelle en Erik mee aan XTERRA Ameland. Nu hoor ik jullie denken? Wat is dit? XTERRA is een overkoepelende organisatie die over de hele wereld sportevenementen organiseert, met name triathlons en trailruns. Dit maal ging het over een Cross-triathlon. 1500m zwemmen in de zee, 36 km fietsen (over het strand en de duinen!) en 10 km lopen (wederom over het strand en de duinen), super zwaar dus. Maar vorig jaar deden Erik en Jelle dit zó goed dat ze zich in hun eigen leeftijdscategorie kwalificeerden voor het Wereldkampioenschap in Molveno (Italië)! Deze vond afgelopen Zaterdag plaats.

Jelle had best een mooi aanmoedigingsgezelschap: vriendin Rosanne was erbij en zelfs zijn ouders waren er om Jelle te ondersteunen. Erik was met zijn vriendin Susanne een lekker weekje weg in de bergen. Genoeg aanmoediging voor een wedstrijd zo ver weg!

Molveno, een prachtige stad met een oogverblindend mooi meer. Het heet niet voor niets: ‘de parel van de Dolomieten’. Het feit dat het stadje in de bergen ligt, maakte het een parcours van jewelste, zullen we maar zeggen. Het had de dagen voor de triathlon flink geregend dus het parcours was best wel modderig. Met de mountainbike slipten de banden makkelijk weg en met het lopen moest je opboksen tegen hellingen waar je eigenlijk niet eens tegenop kan rennen, maar moest wandelen.
Gelukkig was het weer op de dag zelf een stuk stralender. Het water was 14 graden dus het zwemmen werd ingekort naar 750 meter in plaats van 1500 meter. Om 11:15 uur mocht Jelle starten in de Age Group 30-34. Erik mocht 2 minuten later starten om 11:17 uur in de Age Group 40-44. Na het opzwepen van de deelnemers door de enthousiaste speaker, vlogen Jelle en Erik door het zwemonderdeel heen. Logisch ook, als échte DBS’ers ;p. Jelle deed er 14:28 minuten over en Erik 13:51. De wissel: bij beiden ongeveer 2:30 minuten ging harstikke goed. Na het koude zwemwater getrotseerd te hebben mochten ze op de fiets stappen. Dit was flink doorbijten met stukken die té modderig waren om te blijven zitten of te steil om goed te kunnen doortrappen. Toch overleefden ze het, moedigden ze elkaar even aan en voltooiden ze de 32 km door de bergen van Molveno. Fietstijd Jelle: 2:13 uur. Fietstijd Erik: 2:03 uur.

Daarna was het tijd om te gaan hardlopen. Wederom een zwaar parcours met enorm veel hoogtemeters. Onder flinke aanmoediging van familie streden ze voor de laatste meters. Erik voelde zich ogenschijnlijk nog goed en liep zijn 10 km in ongeveer 58 minuten. Jelle kreeg het zwaar door een gevoel van misselijkheid en voltooide zijn 10 km in 1 uur en 4 minuten.

Eindtijd Erik: 3 uur en 20 minuten. 12e in zijn age group

Eindtijd Jelle: 3 uur, 37 minuten en 46 seconden, 30e in zijn age group.

Wat een prestatie en wat een ervaring voor deze twee kopmannen van de Blauwe Schuur. Chapeau, Chapeau!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x