Een prestatie van formaat, een groot formaat

De meeste van ons kennen de vermoeidheid wel na een training of na een wedstrijd. Een paar keer het water induiken, lekker op de kant zitten met je vriendjes en vriendinnetjes en als je wordt opgeroepen door de ploegleider ga je weer van start voor een inspanning van enkele minuten. Tijdens de race vloeit langzaam de energie uit je armen en benen en als je het goed hebt ingedeeld kan je eigenlijk geen extra meter meer zwemmen als je hebt aangetikt; nu mag je uitrusten. Op 29 augustus 2024 deed Jeroen ook zo’n race.

De grote droom van Jeroen was om in 2020 het Kanaal over te zwemmen. Hij had hiervoor keihard getraind en hij had zelfs een uitstapje gemaakt naar een andere zwemvereniging om meer meters te kunnen maken. Het plan was om in de voorbereiding ook het IJsselmeer over te zwemmen, maar onder andere door het slechte weer bleek de 21 km te hoog gegrepen op dat moment. Toch blijft zoiets knagen en gestaag begon het trainingsvolume weer toe te nemen. Diverse open water zwemlocaties werden uitgeprobeerd. Vaak vergezeld door Tom, Danny, Paul, Rosanne of Jelle, maar stiekem toch ook heel vaak alleen met zijn oranje buoy. 

Nadat de startdatum tot twee keer toe was verzet in verband met de weersvoorspellingen was het in de vroege ochtend van 29 augustus eindelijk zover. Vanaf de startplek, de haven van Medemblik, is de eindbestemming, de haven van Stavoren, niet te zien. Samen met een schipper voor de begeleiding per boot en coach Marcel Stroet van Open Water Swimming Club begint rond 7 uur de ochtendzwemsessie richting het onbekende. “Lekker draaien” op vlak water totdat na 5 uur en 48 minuten de overkant behaald werd. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, kijk en geniet:

 

Wat feitjes op een rij:

  • Tempo: 1.40 min per 100m
  • Afstand: 20.76 km
  • Tijd: 5 uur, 48 minuten en 52 seconden
  • Aantal slagen: Ongeveer 21000 (ritme ongeveer 60 slagen per minuut)

Gefeliciteerd Jeroen met het behalen van deze mijlpaal, met recht een prestatie van formaat!

Wil je nou ook eens een openwater wedstrijd meedoen? Vraag het Jeroen waar je aan moet denken en ga vooral eens mee trainen!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x