De Blauwe Schuur schittert op Triathlon Veenendaal

Maar liefst 15 leden van de Blauwe Schuur deden vorige week zaterdag mee aan de Triathlon Veenendaal. Geheel terecht natuurlijk, want het is gezellig en sportief evenement voor iedereen die het leuk vindt om naast het zwemmen ook te fietsen en te lopen.Om negen uur ’s ochtends lagen de eerste DBS-ers al in het water van de surfvijver, die zoals bijna elk jaar weer net voor de triatlon blauwalgvrij was verklaard. Rosanne Diepeveen, Jelle Roks, Tom van Daalen en Paul van Daalen begonnen aan de olympische of standaardafstand: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer rennen.

Op Rosanne stond na een dagje koortsend op de bank geen maat en zij snelde – vermomd als VZC-er- in een tijd van 2:09:23 naar de overall winst bij de vrouwen. Jelle – ook parttime VZC-er – bekroonde een straffe triatlon met een 7e plaats. Tom beschouwde zijn wedstrijd als training voor de half Iron Man in Zell am See. Bij het te water te gaan speelde hij direct zijn zwembril kwijt en verloor zodoende wederom het zwemnummer van broer Paul. De eindtijd van de broers was solide: zij finishten als 10e (Tom) en als 15e (Paul) in hun leeftijdscategorie van minder jonge mannen.

Ondertussen was ook de kwart triatlon van start gegaan. Ook Noortje Gijsbertse trainde voor de wedstrijd in Oostenrijk. Ze steekt in een blakende vorm, want al keuvelend tijdens het hardlopen wist zij beslag te leggen op een 3e plaats in haar leeftijdscategorie en moest zich tot haar eigen verrassing op het podium melden. Petri Stalenhoef genoot van de inspanning én de massale support en zette een zeer degelijke wedstrijd neer.

Het parcours liep ondertussen steeds voller met DBS-ers. Rosanne verzaakte bij de prijsuitreiking vo om nog even het zwemnummer op de estafette te winnen voor haar collega’s van Fysiotherapie Neder-Veluwe. Ook Tom dook voor zijn collega’s van de gemeente Veenendaal nogmaals de surfvijver in om zachtjes te sterven tijdens het sprintje dat getrokken diende te worden. Vriend van de Blauwe Schuur Jan van Daalen raffelde ondertussen het fietsnummer af en hielp daarmee een ander estafette-team van de gemeente Veenendaal uit de brand. Initiatiefnemer Eric Gijsbertse die het loopnummer voor zijn rekening nam, had Michelle Diepeveen zover gekregen om dan toch eindelijk in open water te debuteren. Marcel Stalenhoef stoempte op een geleende fiets over de Rondweg-Oost. Dit bracht team Boldie, Oldie en Mies naar de 20e plaats op estafette kwart triatlon.

Voormalig winnaar Esther Hoezen deed het dit jaar vanwege aanstaande gezinsuitbreiding voor haar doen rustig aan, maar hield de spieren op spanning met een achtste triatlon en werd gewoon nog vijfde.

Zo denderde de dag voorbij en waren we tegen vieren al weer toe aan het slotnummer, de ouder-kind triatlon, waarop Joie Wolsing, met vader Erik, Elin Stalenhoef met vader Marcel en Juun en Jikke van Daalen met oom Tom en vader Paul een prachtige medaille verdienden!

De sfeer was uitstekend door de over en weer verleende support langs de kant. Speciale vermelding voor pa en ma Diepeveen én natuurlijk Debby Verkerk, wiens aanmoedigingen al ver voordat de deelnemers haar in zicht hadden waren te horen! Op naar 2025 met een naar verluidt nog groter team!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x