Jeugdwedstrijd deel 4 – 15 juni 2024

Deze zaterdag was het tijd voor de allerlaatste wedstrijd (buiten onze eigen Clubkampioenschappen) van het seizoen! Met maar liefst 18 zwemmers, 4 coaches/ploegleiders, 4 officials en genoeg aanmoediging, waren we te gast bij de Rijn in Wageningen. De jeugdwedstrijden zijn zeer geliefd door de medailles die de kids kunnen verdienen per leeftijdscategorie. Dit betekent doorgaans een grote buit voor DBS en dat was dit keer ook zo. 18x goud, 9x zilver en 6x brons. Wauw!

Die prachtige medailles verdien je natuurlijk niet zómaar. Daarvoor moet er überhaupt gezwommen worden. We beginnen met de twee jongsten van de club: Aira (2016) en Nyssa (2017). Zij zwommen beiden 25 rug, 25 school en 25 borst. Nyssa valt onder de groep Minioren 1. Dit is de jongste groep. Ze hoefde het maar tegen twee andere zwemsters op te nemen dus medailles gegarandeerd. 2x zilver en 1x goud. Aira had een wat sterker veld om zich heen met 4 tot 6 zwemmers. Een medaille was bij de Minioren 2 groep toch echt wat lastiger te behalen. Toch lukte het haar op de schoolslag om het zilver te veroveren. En dat terwijl dit pas de tweede wedstrijd was van beide meiden. Super zeg!

Jikke en Lieke zwemmen in de Minioren 3 groep. Lieke zwom met ruime afstand naar twee eerste plekken op de 50 school en 25 vrij.  Jikke zwom net zoals Lieke ook super snelle tijden. Haar 100 wisselslag tijd zwom ze in 1:53,30 direct nadat ze onder de magische 25 seconden grens dook op de 25 school. Twee afstanden binnen 5 minuten na elkaar, beiden goed voor een gouden plak.

Amy, Quinten, Feline en Joie bekleedden het strijdtoneel in de groep Minioren 4. Amy had een flink programma: 100 rug, 100 wissel en 50 vrij in de estafette. Op beide individuele afstanden zwom ze mooie happen van haar tijden af en natuurlijk ook, met afstand naar de eerste plek. Quinten deed op de 50 rug en 50 school hetzelfde trucje en ging met twee PR’s en twee gouden plakken naar huis. En dat terwijl hij kampt met een hardnekkige blessure aan zijn teen, wat het zwemmen nogal pijnlijk maakt. Joie en Feline hadden een wat sterker deelnemers veld maar gingen toch met hele mooie PR’s en medailles naar huis. Wat Feline waarschijnlijk nog niet weet, is dat ze als startzwemster van de estafette een PR van 7 seconden op de 50 vrij zwom. Dat is een grote hap! Joie zwom ook mee in die estafette en zorgde voor een mooie tijd onder de 3 minuten samen met Julia en Amy. Beste meneer Adelskalender mag zijn typmachine er weer bij pakken want deze meiden zwommen in de eerste serie 2:59,46, een nieuw clubrecord voor meisjes onder de 12. Helaas voor Feline, Amy, Joie en Julia, bestond het andere meisjesteam ook uit allemaal meisjes onder de 12 jaar. Het clubrecord (3:09,46), 4×50 vrij voor meisjes onder de 12 jaar, gezwommen door Daniëlle Noorloos, Fenna Troost, Noa Troost, Annika Dekker op 28 mei 2011, is nu officieel vervangen door Juun van Daalen, Serva Hamers, Roos Westra en Berit van Eupen in een tijd van 2:37.67. Hoera!

De jongens waren ook compleet en creëerden een nieuw CR. Een 4×50 vrij estafette voor jongens onder de 12 jaar bestond namelijk nog niet… Het staat gedocumenteerd: 2:38.99 door Thijs van Ingen, Quinten van de Lagemaat, Robin Langers en Thijmen van de Lagemaat. Super goed jongens! Los van de estafette waren de jongens ook on fire met hun eigen afstanden. Thijs zwom als startzwemmer van de estafette een flink PR van 3 seconden en haalde 12 seconden van zijn 100 wisseltijd af. Op de 50 schoolslag was het een mooie 1,2,3’tje met Robin, Thijs en Thijmen die achter elkaar aantikte waarbij Robin de grootste verrassing was met een PR van 6 seconden. Ditzelfde deed hij op de 50 rug waar hij er 7 seconden vanaf zwom. Thijmen vond de 12 seconden die Thijs van zijn 100 wissel had afgezwommen maar magertjes en deed er nog een schepje bovenop. Niet 12 maar 13 seconden wist hij van zijn beste tijd ooit af te krijgen.

Deze mannen horen allemaal bij Minioren 5/6. Bij de dames zijn de leeftijdscategorieën wat anders ingedeeld en bestaat de minioren 6 sectie niet. Onze minioren 5 zwemsters zijn Juun, Roos en Julia. Juun liet haar progressie zien een mooi PR op de 100 school te zwemmen, te debuteren op de 200 wissel en daarbij twee keer op de eerste plaats te eindigen. Roos was ook echt op dreef vandaag en zwom van beiden afstanden 10 seconden af (100 school en 100 wissel). Julia zwom naast de estafette ook de 100 school met een tijd van 2:03. Super!

Van Minioren 5, gaan ze naar Junioren 1 bij de dames. In deze categorie stonden Berit en Serva ingeschreven. Beiden kritisch op zichzelf maar toch met super mooie tijden, zwommen ze naar hun gouden en bronzen medailles. Voor de mannen in Junioren 1, was Kevin de enige. Hij zwom, net zoals de meiden, de loodzware 200 meter wisselslag. Hij deed dit met een PR van 7 seconden. De 100 school deed hij technisch netjes en zwom 1 seconde van zijn PR af. Hij werd tweede en derde.    

Lotte zwom moederziel alleen voor DBS in de Junioren 2 groep. 100 school en 200 wissel had zij uitgekozen. Pittig maar met technische progressie aanwezig, gleed ze naar twee mooie PR’s en een gouden en een zilveren medaille.

Wat een mooie afsluiting van het seizoen. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij in Wageningen. Tot dan!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x