Beste DBS’ers

Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuw verslag op de website is verschenen. Blijkbaar hebben onze redacteurs het wat druk in hun leven en staat het schrijven van verslagen niet op het prioriteitenlijstje. Laten we daar verandering in brengen, het werd wel weer eens tijd…

Zaterdag 13 april was er een grootse reden om weer een verslag te schrijven, namelijk: de Vallei 25 vond vandaag plaats en dit gebeurde met het hoogste percentage debutanten tijdens de Vallei 25 in mijn DBS carrière. De debutanten die vandaag aan de start stonden waren Noa, Roos, Aira, Nyssa en Joanne. Deze 5 meiden krijgen training van Marcel en van mij, Rosanne en laat dat nou ook de ploegleider en de coach zijn van vandaag! Samen met Senya aan mijn zijde en Marcel die het programma in de gaten hield, konden we ervoor zorgen dat de dames 25 school, 25 rug en 25 borstcrawl zonder kleerscheuren konden afwerken.

In een warm en drukkend zwembad is dit nog niet zo gemakkelijk en moeheid eist snel zijn tol. Ondanks dat en de énorme zenuwen voor hun eerste wedstrijdje ooit, deden ze het stuk voor stuk hartstikke goed. Jullie maken mij en alle andere trainers heeel trots .

We hopen dat jullie het leuk vonden en nog vaker met ons mee gaan om zo’n wedstrijdje te doen en om uiteindelijk ons te komen versterken bij de landelijke competitie wedstrijden. 

Naast deze 5 meiden zwommen ook Julia, Jikke en Elin mee. Zij zwommen mooie PR’s en waren goede voorbeelden voor de debutanten. Fijn om dan wat ervaren zwemmers mee te hebben! Het was zelfs ook nog heel spannend want alle drie kwamen ze enorm dichtbij de 25 seconden grens. Helaas (maar stiekem vind ik het juist erg leuk en gezellig) mogen ze alle drie nog een keer naar de Vallei 25!

Wat ook nog even benoemd mag worden is dat we op 9 maart onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen hadden. We misten echt een aantal cruciale zwemmers dus het was echt nog wel even spannend of we in de B-competitie konden blijven zwemmen maar…. Het is gelukt! We zijn dan weliswaar gezakt naar plek nummer 11 maar toch is het handhaven van de B-competitie geslaagd! Bedankt aan alle zwemmers en officials die hier aan mee hebben geholpen. Zonder jullie kunnen we niet eens deelnemen, laat staan in de B-competitie!

Ondertussen zijn we maatregelen aan het nemen om de wedstrijden wat korter te laten zijn. Dit seizoen was best wel een drama. Dit kwam voornamelijk omdat de KNZB veel zwaardere en langere afstanden van ons vroeg. Wanneer hier uitsluitsel over is, horen jullie daar natuurlijk meer over!

Bij deze nog een oproep naar álle zwemmers. Dit seizoen hebben we best weer wat zwemmers gemist tijdens de landelijke competitie. Het zijn 4 of 5 wedstrijden per jaar dus dat moet te doen zijn zou ik zeggen . Wanneer de agenda bekend is, zet het alvast in je agenda en hou deze zaterdag vrij voor De Blauwe Schuur. Zo zorgen we met z’n allen ervoor dat we kunnen blijven zwemmen in een klasse waarin het niveau van onze zwemmers thuis hoort.

Voor nu: Vieren dat we volgend seizoen weer in de B-competitie zitten!

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x