Jeugdwedstrijd Wageningen

Zaterdag mochten de jongste kids van DBS weer lekker dichtbij zwemmen in Wageningen. De gewilde wedstrijd was goed druk bezet waardoor ploegleiders Gonny en Lilian het druk zat hadden maar waardoor ook de gezelligheid in vele mate aanwezig was.

Jikke mocht de wedstrijd aftrappen met een 25 rug. Die gelijk in een PR eindigde. Tijdens haar andere afstanden: 25 vrij en 50 school, vertelde ze hetzelfde verhaal. En dat verhaal is dat ze ontzettend vooruit is gegaan de afgelopen periode. Zo goed dat ze zelfs te snel was voor haar concurrenten en 2x2e en 1x1e eindigde. De keren dat ze 2e eindigde, was het Lieke die een maatje te groot voor haar was en de gouden medaille pakte. Zeer logisch als je zulke grote happen van je beste tijden afzwemt.

Jikke’s zus Juun zwom twee afstanden die ze nog nooit had gezwommen in een wedstrijd: 50 vrij en 100 wissel. Tijdens de 100 wissel liet ze eens even zien hoe die keerpunten nu eigenlijk ‘perfect’ worden uitgevoerd. Toen ze het water uitkwam had ze het vooral koud. Juun…. Volgens mij kan je dan nóg harder?! Trainingsmaatje Roos werd helaas gediskwalificeerd op de 100 wissel omdat ze nog wat kracht mist om haar armen volledig over het water kan zwaaien. Desondanks was ze heel tevreden dat ze deze afstand voor het eerst heeft mogen zwemmen. Hou die mooie positiviteit vast, Roos, daar kunnen veel zwemmers nog wat van leren 😉. De ander afstand, 50 vrij, ging hartstikke goed met gelijk een tijd onder de 1 minuut, klasse!

Serva en Berit horen net in een andere leeftijdscategorie maar hadden er allebei voor gekozen om ook de 100 wissel te doen. Allebei al wel ervaren, zwommen ze naar grootse PR’s en werd het zelfs nog spannend wie er ging winnen. Uiteindelijk met maar 1.3 seconden verschil, mocht Berit op het hoogste treedje naast Serva staan. Allebei een mooie medaille op zak! En dat terwijl Serva daarvoor al een 100m school had gezwommen. Dat belooft wat voor de volgende keer meis!

Berit mocht na de 100 school, direct weer het water in om op de 50 vrij voor het eerst een officiële tijd neerzetten. Met een hartslag van nog boven de 100 en een hijgende ademhaling, klom ze het startblok op en dook ze het water in. Zo, die hebben we dan maar gehad!

Tussen al dit vrouwelijk succes, was er ook nog één heer die de eer van DBS hoog moest houden en dit was Kevin. Hij zwom de 100 wissel en de 50 vrij. Beiden in zeer mooie PR’s maar de 50 vrij als mooiste: 39,99. Heerlijk, net onder de magische grens van de 40 seconden. En beiden zonder twijfel met een gouden medaille tot gevolg. Het wordt tijd dat je wat meer wordt ondersteund door je vrienden. Wat meer mannelijkheid kan geen kwaad jongens! Gelukkig was Thijs erbij om hem te vergezellen, hij moest de wedstrijd helaas voorbij laten gaan door een vervelende oorontsteking…

Goed, terug naar de meiden want we hebben natuurlijk ook nog Kevin’s zusje Amy die samen met Joie aan de start stond voor de 50 school. Dit was enorm spannend. Uiteindelijk trekte Joie aan het langste eind en tikte maar nipt voor Amy aan. Amy heeft daarentegen nog wel een iets sneller PR staan. Jullie maken het spannend meiden! Amy zwom de 50 vrij enorm hard waardoor ze meer dan 6 seconden van haar PR afzwom, wauw!

Als we het over PR’s hebben, moeten we even stilstaan bij het meest bizarre PR van de dag. En dat is de 50 vrij van Annemijn. Annemijn liet zien dat ze hard gewerkt had aan de borstcrawl samen met haar trainers. Zo hard dat ze op een 50 meter maar liefst 12 seconden van haar tijd afzwom. Netjes hoor, ga zo door! Vriendin Lotte had haar motor ook op de sportstand gezet. De 50 meter schoolslag, die ze nog nooit had gezwommen, zwom ze meteen harder dan haar concurrenten net zoals de 50 vrij waarbij ze een PR van 5 seconden zwom. Ze eindigde daar wel achter Madelief die je ondertussen niet meer de vraag hoeft te stellen OF ze een medaille krijgt en ook niet welke kleur. Goud. Dat is wat je bij Madelief alleen om haar nek hoeft te hangen. Ze hoeft hier niet eens een PR voor te zwemmen, al was dat wel het geval op de 100 wissel. Onder toeziend oog van haar vader en tevens ook één van onze gewaardeerde officials Eric, zwom ze 2 seconden van haar PR af. Lekker bezig Madelief!

Als je Madelief ziet bij DBS, is de kans groot dat Raisa naast haar zit/staat/ligt. Raisa vindt schoolslag zó leuk dat ze besloot een 50 én een 100 meter te doen. 3 weken geleden, tijdens de landelijke competitie zwom ze op de 50 meter nog een mooi PR van 51,38 seconden. Maar blijkbaar was dat nog niet genoeg want nu zwom ze er weer een seconde van af.

Als klap op de vuurpijl, mochten Joie, Roos, Serva en Amy nog een 4×50 vrij estafette zwemmen. In de Adelskalender had Rosanne al gezien dat er nog geen tijd was neergezet voor meisjes onder de 10 jaar voor deze estafette, dus: het enige wat absoluut niet mis mocht gaan, was het overnemen. Niet. Te. Vroeg. Was de boodschap. Met precieze voorzichtigheid, een PR van startzwemster Joie en een verschrikkelijk harde eindsprint van Amy, zwommen ze ook nog eens naar een mooie tijd van 3:26,35. Noteer deze maar in de boeken!

Het was weer een groots succes. Gezelligheid, gedrevenheid en positiviteit. Wij als trainers zijn hartstikke trots op zo’n mooie, grote groep zwemmers die het zo gezellig hebben met elkaar. Tot de volgende!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x